Zure kersen bereiden & bewaren

Bewaren
Op een koele plek (12-15°C) blijven zure kersen 3-4 dagen goed, in de koelkast tot 2 dagen.

Zorg dat de zure kersen niet vochtig worden. Je kunt ze eventueel op een keukenpapiertje leggen om vocht op te nemen.

In de diepvries kun je zure kersen in een goed gesloten plastic zakje of bakje tot 12 maanden bij minimaal -18°C bewaren.

Hoe weet ik of zure kersen niet goed meer zijn? De zure kersen zijn dan beschimmeld of slap. Bederf herken je door goed te kijken, ruiken of proeven.

Bereiden
Voor het maken van compote, jams of voor gebruik in gebak moet je de zure kersen ontpitten met behulp van een scherp mesje of een speciale kersenontpitter.

Pas op je kleren, maar ook op je keukenkastjes! Kersensap geeft moeilijk te verwijderen vlekken. 

Bewaartijden

Koele plek: 3-4 dagen
Koelkast: 2 dagen
Diepvries: 12 maanden

Zure kersen schoonmaken

Was de zure kersen voor gebruik. Verwijder daarna de steeltjes.