Waterspinazie (Ong choy) bereiden & bewaren

Bewaren
Verse waterspinazie kun je het beste op de dag van aankoop eten. Komt dat niet goed uit? Dan kun je waterspinazie 2 dagen in de koelkast bewaren.

Waterspinazie kun je ook invriezen. Wel vlak voor invriezen 2 minuten blancheren (= kort verhitten). Spinazie is dan in een goed gesloten plastic zakje of bakje tot 12 maanden houdbaar, bij minimaal -18°C.

Heb je een restje gare waterspinazie over? Je kunt een restje waterspinazie 2 dagen in de koelkast of 3 maanden in de vriezer bewaren in een afgesloten bewaarbakje.

Waterspinazie is een kwetsbare groente. Hoe weet ik of waterspinazie niet goed meer is? De spinazie is slap, verkleurt of verspreidt een zure geur. Dit bederf herken je met je zintuigen: kijk, ruik goed of proef.

Bereiden
Het blad en de jonge stengeltoppen worden op dezelfde manier bereid als bij spinazie.

Bewaartijden

Rauw
Koelkast: 2 dagen  
Diepvries: 1 jaar

Gaar
Koelkast: 2 dagen
Diepvries: 3 maanden

Bereidingstijden

Roerbakken: 3 - 5 minuten
Smoren: ca. 5 minuten
Stomen: ca. 3 minuten

Waterspinazie (Ong choy) schoonmaken

Was de waterspinazie voor gebruik.