Watermeloen bereiden & bewaren
Watermeloen is een heerlijke dorstlesser. Maar is de watermeloen eigenlijk groente of fruit? Alles over de watermeloen kun je lezen op Veggipedia. Op deze pagina vertellen we meer over hoe je de meloen kunt bereiden en bewaren.
Watermeloen bereiden en schoonmaken
Was de meloen voor gebruik. Halveer de meloen en snijd er schijven van. Hap de watermeloen zo uit. Of snijd het vruchtvlees los van de schil. Snijd de schijven eventueel in stukken.
Bereidingstijden
Geen, je eet de meloen doorgaans rauw. Op Veggipedia zijn diverse recepten met watermeloen te vinden.
Watermeloen bewaren
In tegenstelling tot andere meloenen bewaar je watermeloen in de koelkast. De watermeloen is gekoeld namelijk het allerlekkerst!
Bewaar gesneden watermeloen (stukken of schijven) ook in de koelkast. Verpak ze dan in aluminiumfolie of plastic folie. Ze zijn dan maximaal 3 dagen houdbaar.
Houd er rekening mee dat meloenen een sterke, zoete geur afgeven. Melkproducten kunnen dit makkelijk opnemen.
Watermeloen kun je ook invriezen. In de diepvries is meloen bij minimaal -18°C tot 12 maanden houdbaar.
Bewaartijden
Hele meloen
Koelkast: 1-7 dagen
Stukken meloen
Koelkast: 3 dagen
Diepvries: tot 12 maanden
Hoe weet ik of de watermeloen niet meer goed is?
De watermeloen verkleurd of is beschimmeld. Bederf herken je snel door goed te kijken, ruiken of proeven.