Veldsla bereiden & bewaren

Bewaren
Je kunt veldsla een paar dagen in de koelkast bewaren. In een plastic zakje met gaatjes. Maar waarom zou je? Direct gebruiken is eigenlijk het beste en het lekkerste!

Als veldsla verpakt wordt aangeboden, controleer dan de houdbaarheidsdatum. Bewaar de verpakte veldsla in originele verpakking in de koelkast. Deze sla is verpakt onder beschermende atmosfeer*.

*Beschermende atmosfeer: Dit betekent dat er dezelfde gassen in de verpakking zitten als in de lucht, alleen in andere verhoudingen. Zo blijven producten langer goed.

Hoe weet ik of veldsla niet goed meer is? De sla is beschimmeld of verlept. Dit bederf herken je door te ruiken, kijken of proeven.

Bereiden
Bij veldsla zitten er nog wortelvoetjes bij aankoop. Haal de worteltjes eraf, was de sla in ruim water en laat uitlekken.

Daarna beslis je: zo de salade in of even blancheren (= kort verhitten) voor bij een warm gerecht.

Bewaartijden

Koelkast: 2-3 dagen

Bereidingstijden

Je eet veldsla meestal rauw. Wil je de veldsla bereiden, dan kun je deze tijden aanhouden:
Koken: 4 - 6 minuten
Magnetron: 5 - 7 minuten
Smoren: 6 - 7 minuten
Stomen: ca. 10 minuten

Veldsla schoonmaken

Zie bereiden.