Turkse oregano bereiden & bewaren
Bewaren
Bewaar verse takjes Turkse oregano aan de steel. Wikkel ze in een vochtige doek, verpakt in plastic. Controleer steeds op rotte blaadjes en steeltjes. Eenmaal aangetast, bederft al gauw de hele bos.
Je kunt Turkse oregano ook prima drogen.
Drogen doe je zo:
- Verspreid de blaadjes over een schone (droge) theedoek.
- Keer ze af en toe om.
- Kun je ze verkruimelen? Dan zijn ze gedroogd. Dit kan ca. 2 weken duren.
- Bewaar de blaadjes in een afsluitbaar potje of bakje. Koel, droog en donker bewaren.
Bereiden
Pluk de blaadjes van de stengel, was deze en hak ze fijn.
De bladeren van de Turkse oregano kun je zowel rauw als gekookt eten. De smaak blijft goed behouden tijdens het koken.
De smaak is tijm-achtig en je kunt het als vervanger van Marjolein (majoraan) of oregano gebruiken.
Bewaartijden
Verse oregano
Koelkast: 2-3 dagen
Turkse oregano schoonmaken
Pluk de blaadjes van de stengel, was deze en hak ze fijn.