Tomatillo bereiden & bewaren
Bewaren
Verse tomatillo's, met omhulsel ('jasje'), blijven in een papieren zak een week op kamertemperatuur en tot twee weken goed in de koelkast.
Verwijder je het omhulsel en doe je ze in een plastic zak, dan kun je ze tot wel 3 weken bewaren.
Je kunt tomatillo’s ook invriezen. Verwijder dan wel het omhulsel.
Hoe weet ik of tomatillo’s niet goed meer zijn? De tomatillo’s zijn dan beschimmeld of slap. Dit bederf herken je snel door te kijken, ruiken of proeven.
Bewaartijden
Vers met omhulsel
Fruitschaal: 1 week
Koelkast: 2 weken
Zonder omhulsel
Koelkast: 3 weken
Diepvries: 8-12 maanden
Bereidingstijden
Koken: 15 - 20 minuten
Roosteren/grillen: 10 - 15 minuten op 230°C
Tomatillo schoonmaken
Verwijder het omhulsel door te pellen of de tomatillo's eerst even te rollen. Omdat de vruchten een wasachtige, plakkerige laag hebben, kun je ze beter even wassen.