Tamarillo bereiden & bewaren

Bewaren
Tamarillo is een vruchtgroente, net als andere tomaten. Je bewaart vruchtgroenten buiten de koelkast.

Bewaar de tamarillo bij voorkeur op een koele plek (12°C). De smaak komt dan het beste tot z’n recht. Je kunt de tamarillo dan tot een week bewaren.

Waarom niet in de koelkast? Dat verstoort het narijpingsproces. Nog een reden om tamarillo niet in de koelkast te bewaren, dan verliezen ze hun lekkere aroma.

Tamarillo’s die ca. 1 minuut geblancheerd zijn, kun je in een goed gesloten plastic bakje tot 12 maanden in de diepvries bewaren, bij minimaal -18°C. Maar vers zijn ze het lekkerst!

Hoe weet ik of tamarillo’s niet goed meer zijn? De tamarillo’s zijn beschimmeld, verspreiden een zure geur of worden slap. Dit bederf herken je snel door te kijken, ruiken of proeven.

Bereiden
Was de tamarillo. Schil de tamarillo als een appel of ontvel de tamarillo als een tomaat.

Zo ontvel je de tamarillo:  

  1. Giet er kokend water over.
  2. Laat de tamarillo snel schrikken in koud water. Het velletje is er nu makkelijk af te trekken.

Snijd dan met een scherp mesje de steelaanzet eruit. Snijd de tamarillo vervolgens in blokjes of plakjes.

Bewaartijden

Koele plek: 1 week
Diepvries: 12 maanden

Bereidingstijden

Niet van toepassing, je eet tamarillo meestal rauw. Als je tamarillo toch wilt bereiden, kun je deze tijden aanhouden.

Koken: ca. 10 minuten
Roerbakken: 2 - 4 minuten
Magnetron: 4 - 8 minuten
Grillen: 3 - 5 minuten
Smoren: 15 - 20 minuten

Tamarillo schoonmaken

Zie bereiden.