Sugar snaps bereiden & bewaren
Bewaren
Sugar snaps kun je 4 dagen in de koelkast bewaren. Bewaar ze in een papieren zak of open plastic zak met gaatjes.
Sugar snaps kun je eventueel ook 2 dagen op de fruitschaal bewaren.
Sugar snaps kun je ook invriezen. Wel even 2-3 minuten blancheren (kort verhitten) vlak voor invriezen.
Heb je restje gare sugar snaps over? Doe de peultjes in een afsluitbaar bewaarbakje. De peultjes kun je dan nog 2 dagen in de koelkast of 3 maanden in de vriezer bewaren.
Hoe weet ik of verse sugar snaps niet goed meer zijn? De sugar snaps zijn dan slap of beschimmeld. Dit bederf herken je snel door te kijken, ruiken of proeven.
Bereiden
Was de groente voor gebruik en snijd een puntje van de uiteinden. Sommige sugar snaps hebben draden langs de randen. Deze draden kun je eraf trekken bij het wegsnijden van de uiteinden.
Je kunt sugar snaps ook in 1 minuut blancheren. Daarna kun je ze verwerken in een salade of in een ovenschotel.
In rauwe sugar snaps komt van nature een gifstof voor (lectine) die door koken of blancheren onschadelijk wordt gemaakt. Eet sugar snaps daarom niet rauw. Sugar snaps in glas, blik en uit de diepvries zijn al voorgekookt.
Bewaartijden
Verse
Koelkast: 4 dagen
Fruitschaal: 2 dagen
Diepvries: 1 jaar
Gekookt
Koelkast: 2 dagen
Diepvries: 3 maanden
Bereidingstijden
Koken: 3 - 5 minuten
Roerbakken: 3 - 5 minuten
Magnetron: 3 - 4 minuten op 750 watt (per 200 gram sugar snaps)
Sugar snaps schoonmaken
Zie bereiden.