Schapevoetje (Gele stekelzwam) bereiden & bewaren
Bewaren
Gebruik het schapevoetje zo vers mogelijk. Bewaar schapevoetje in de koelkast bij een temperatuur tussen de 4° en 7°C. Dan kun je dit product 2 tot 3 dagen bewaren.
Bereiden
Snijd een stukje van de onderkant van het steeltje. Snijd daarna in plakjes of in vieren.
Bewaartijden
Koelkast: 2-3 dagen
Bereidingstijden
Koken: 5-7 minuten
Roerbakken: 2-4 minuten
Magnetron: 2-3 minuten
Frituren: 2-4 minuten
Grillen: 2-4 minuten
Smoren: ca. 10 minuten
Stomen: ca. 6 minuten
Schapevoetje (Gele Stekelzwam) schoonmaken
Droog schoonmaken met een keukenpapiertje of champignonborsteltje. Niet wassen, dan zuigen ze zich vol met water waardoor de smaak verdwijnt.