Rode koolkiemen bereiden & bewaren
Bewaren
In de groentelade van de koelkast zijn rode koolkiemen tot 6 dagen houdbaar. Je bewaart de rode koolkiemen in de verpakking. Gooi de verpakking direct weg als je de kiemgroente eruit haalt.
Bereiden
Rode koolkiemen kun je toevoegen aan een warm gerecht. Voeg hem aan het eind van de bereiding toe en laat het wel even goed opwarmen.
Bewaartijden
Koelkast: 6 dagen
Bereidingstijden
Verhit de kiemgroente: even onder dompelen in kokend water (5 seconden) of mee wokken met de maaltijd.
Rode koolkiemen schoonmaken
Rode koolkiemen zijn ook rauw eetbaar. Er bestaat een risico dat rode koolkiemen (net als taugé) besmet zijn met verschillende bacteriën zoals salmonella of E. coli.
Zo verminder je het risico:
- Het is belangrijk om de rode koolkiemen voor gebruik goed te wassen onder stromend water.
- Bewaar de kiemgroente in de koelkast (4°C).
- Verhit de kiemgroente: even onder dompelen in kokend water (5 seconden) of mee wokken met de maaltijd.
Geen rauwe kiemgroente eten: Vooral kleine kinderen, ouderen en mensen met verminderende weerstand moeten hier op letten.