Portobello bereiden & bewaren
Bewaren
Bewaar portobello in de koelkast. Ze zijn dan 5-7 dagen houdbaar.
Bewaar portobello niet bij sterk ruikende groenten, zoals prei en ui. Portobello’s nemen namelijk makkelijk geurtjes over. Bewaar ze ook niet bij fruit, want dan zullen de portobello’s sneller achteruitgaan.
Hoe weet ik of de portobello’s niet goed meer zijn? De portobello’s zijn dan beschimmeld, slap of verspreiden een zure geur. Bederf herken je snel door te kijken, ruiken of zelfs proeven.
Bereiden
De onderkant van het steeltje snijd je er voor de bereiding af en gooi je weg.
Bewaartijden
Rauwe kastanjechampignons
Koelkast: 7 dagen
Gekookt/gebakken kastanjechampignons
Koelkast: 2 dagen
Vriezer: 3 maanden
Bereidingstijden
Koken: 5 - 7 minuten
Roerbakken: 2 - 4 minuten
Magnetron: 2 - 3 minuten
Frituren: 2 - 4 minuten
Grillen: 2 - 4 minuten
Smoren: ca. 10 minuten
Stomen: ca. 6 minuten
Portobello schoonmaken
Om de smaak te behouden kun je ze beter niet met water wassen. In plaats daarvan veeg je de hoed schoon met een vochtig keukenpapiertje of champignonborsteltje.