Pepermunt bereiden & bewaren
Bewaren
Een plantje doet het goed in de vensterbank, op het balkon of in de tuin. Het plantje om de dag water geven.
Takjes munt kun je in een vochtig keukenpapiertje een paar dagen in de koelkast bewaren.
In de diepvries kun je munt in een goed gesloten plastic zakje tot 12 maanden bewaren.
Pepermunt kun je ook invriezen of drogen.
Invriezen doe je zo:
- Was de pepermunt.
- Dep de pepermunt droog met wat keukenpapier.
- Verpak ze in boterhamzakjes.
- Vries ze daarna direct in.
Drogen doe je zo:
- Verspreid de blaadjes over een schone (droge) theedoek.
- Keer ze af en toe om.
- Kun je ze verkruimelen? Dan zijn ze gedroogd. Dit kan ca. 2 weken duren.
- Bewaar de blaadjes in een afsluitbaar potje of bakje. Koel, droog en donker bewaren.
Bereiden
Verse munt heeft de meeste smaak. Verhit de blaadjes niet, voeg ze aan het eind van de bereidingstijd toe. Hele blaadjes zijn mooi als garnering.
Bewaartijden
Plantje
Koele plek: ca. 6 weken of zo lang de blaadjes er groen, fris en stevig uitzien
Takjes/blaadjes munt
Koelkast groentelade: 2-3 dagen
Diepvries: 12 maanden
Bereidingstijden
Geen, koud gebruiken of op het laatst toevoegen aan een warm gerecht.
Pepermunt schoonmaken
Was verse munt onder stromend water voor gebruik. Laat de blaadjes uitlekken of dep ze droog.