Paksoi bereiden & bewaren
Bewaren
Bewaar paksoi in de koelkast. Het blijft zo 2-3 dagen goed, verpakt in een open plastic zak. Gesneden paksoi kun je 1 dag in de koelkast bewaren.
Hoe weet ik of paksoi niet goed meer is? Voorgesneden paksoi gaat beschimmelen, wordt slap of verspreidt een zure geur. Dit bederf herken je snel door te kijken, ruiken of zelfs proeven.
Bereiden
Was de paksoi stelen met bladeren eraan in ruim water. Snijd het harde deel van de stronk eruit en snijd de stelen en bladeren vervolgens in brede of smalle repen.
Snijd de groente in brede repen als je ze wilt koken/wokken. Snijd de groente in smalle repen als je ze gebruikt in een salade.
Bewaartijden
Paksoi rauw (heel)
Koelkast: 2-3 dagen
Paksoi rauw (gesneden)
Koelkast: 1 dag
Paksoi gekookt
Koelkast: 2 dagen
Diepvries: 3 maanden
Bereidingstijden
Koken: 5 - 7 minuten (de stelen iets langer dan het blad)
Roerbakken: 5 - 8 minuten
Magnetron: 4 - 7 minuten
Smoren: ca. 10 minuten
Stomen: ca. 10 minuten
Paksoi schoonmaken
Zie bereiden.