Paarse spruitjes bereiden & bewaren
Bewaren
Spruitjes kun je in een netje of een open zak 3 tot 7 dagen in de koelkast bewaren.
Spruitjes kun je ook invriezen, wel eerst ca. 3-4 minuten blancheren. Dan kun je ze in een goed gesloten plastic bakje of zakje tot 12 maanden in de diepvries bij minimaal -18°C bewaren.
Bereiden
Snijd de onderkant van de spruitjes af. Verwijder eventueel een paar losse blaadjes en was ze goed af.
Bij het koken verliest de spruit zijn paarse kleur. Daarom is stomen, roosteren of roerbakken de beste bereidingswijze voor de paarse spruit.
Bewaartijden
Koelkast: 3-7 dagen
Diepvries (eerst 3-4 minuten blancheren): 12 maanden
Bereidingstijden
Gemiddeld zijn de bereidingstijden van de paarse spruiten als volgt:
- Stomen: 5 minuten
- Wokken: 10-15 minuten
Paarse spruitjes schoonmaken
Zie bereiden.