Olijven bereiden & bewaren
Bewaren
Olijven uit blik of glas kun je na openen maximaal een maand in de koelkast bewaren. Heb je een ongeopend blik of glas met olijven? Controleer dan de houdbaarheidsdatum.
Hoe weet ik of de olijven niet meer goed zijn? De olijven zijn beschimmeld, verkleurd of troebel. Bederf herken je snel door goed te kijken, ruiken of proeven. Gooi blikken en potten die ongeopend bol staan weg.
Bereiden
Olijven kun je los eten of in gerechten verwerken. Haal de olijven met een schone lepel of vork uit het glas. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Snijd de olijven eventueel in kleinere stukjes voordat je ze toevoegt aan een gerecht.
Bewaartijden
Olijven blik/glas (geopend)
Koelkast: 1 maand
Olijven blik/glas (ongeopend)
Koele plek: zie houdbaarheidsdatum
Bereidingstijden
Afhankelijk van toepassing.