Nieuw-Zeelandse spinazie bereiden & bewaren
Bewaren
Nieuw-Zeelandse spinazie kun je het beste op de dag van aankoop eten. Komt dat niet goed uit? Dan kun je de Nieuw-Zeelandse spinazie in een open plastic zak 2 dagen in de koelkast bewaren.
Nieuw-Zeelandse spinazie kun je ook invriezen, wel eerst ca. 2 minuten blancheren. Geblancheerd is het in een goed gesloten plastic zakje of bakje tot 12 maanden houdbaar, bij minimaal -18°C.
Bereiden
Het blad en de jonge stengeltoppen worden op dezelfde manier bereid als bij spinazie, al slinkt het blad minder bij bereiding.
Bewaartijden
Koelkast: 2 dagen
Diepvries (eerst 2 minuten blancheren): 12 maanden
Bereidingstijden
Roerbakken: 3 - 5 minuten
Smoren: ca. 5 minuten
Stomen: ca. 3 minuten
Nieuw-Zeelandse spinazie schoonmaken
Was de Nieuw-Zeelandse spinazie voor gebruik.