Muskaatpompoen bereiden & bewaren
Bewaren
Bewaar hele pompoenen op een koele (12-15°C) droge plek. Niet kouder dan 8°C bewaren. Dan zijn ze wel tot 2 maanden houdbaar.
Gebruik je een deel van de pompoen? Dek het snijvlak af met huishoudfolie en bewaar het restant in de koelkast.
De pompoen kun je ook invriezen. Wel kort vlak voor invriezen blancheren (kort verhitten).
Hoe weet ik of de pompoen niet goed meer is? De pompoen gaat dan schimmelen of heeft rotte plekken. Dit bederf herken je door te kijken, ruiken of proeven.
Bereiden
Was de muskaatpompoen. Halveer de pompoen. Verwijder de draden en de pitten met een lepel of mesje. Schil de stukken met een mesje of dunschiller. Snijd het vruchtvlees daarna in blokjes of schijven.
Bewaartijden
Vers
Koele plek: 2 maanden
Diepvries: 1 jaar
Vers aangesneden
Koelkast: 1 week
Gaar
Koelkast: 2 dagen
Diepvries: 3 maanden
Bereidingstijden
Koken: 5 - 10 minuten (gesneden in stukjes)
Smoren: 20 - 30 minuten
Roerbakken: 5 - 10 minuten
Stomen: 10 - 20 minuten
Frituren: 4 - 5 minuten
Magnetron: 3 - 5 minuten
Muskaatpompoen schoonmaken
Zie bereiden.