Kweepeer bereiden & bewaren
Bewaren
Onrijpe peren kunnen prima rijpen op een fruitschaal bij kamertemperatuur. Houd je van een stevige peer? Bewaar ze dan in de koelkast.
Rijpe peren kun je ook in de koelkast bewaren. Daar zijn ze nog enkele dagen houdbaar.
Hoe weet ik of de peer niet goed meer is? De peer is beurs of beschimmeld. Dit bederf herken je snel door goed te kijken, ruiken of proeven.
Bereiden
Laat de schil eventueel zitten. De schil bevat veel van de bindende pectine.
Was de peer. Halveer de peer en snijd de helften nogmaals in de lengte door tweeën. Verwijder daarna het klokhuis.
Bewaartijden
Onrijp
Fruitschaal: 3-7 dagen
Koelkast: 2-4 weken
Rijp (‘ready to eat’)
Koelkast: 2-3 dagen
Bereidingstijden
Koken: ongeveer 1- 1 ¾ uur (kook de peren tot ze zacht zijn).
Kweepeer schoonmaken
Zie bereiden.