Kromme komkommers bereiden & bewaren

Bewaren
Bewaar de groente niet in de koelkast, maar op een koele plaats zoals een voorraadkast. De komkommer blijft 1 week goed.

Een restje rauwe komkommer kun je het beste wel in de koelkast bewaren. Bewaar het restje in vershoudfolie.

Gare komkommer kun je 2 dagen in de koelkast bewaren.

Komkommer is geen geschikte groente om in te vriezen.

Filmpje: Komkommer bewaar je zo.

Hoe weet ik of een komkommer niet goed meer is? De komkommer heeft dan rotte plekken of gaat schimmelen. Bederf ontdek je snel door je zintuigen te gebruiken. Dus kijk, ruik of proef en je weet het!

Bereiden
Je kunt de komkommer zowel geschild als ongeschild gebruiken. Je kunt de komkommer raspen, in plakjes of blokjes snijden of er met een speciale lepel kleine bolletjes uitscheppen.

Bewaartijden

Rauw (met schil)
Koele plek: 3-7 dagen
Koelkast: 2 dagen

Rauw (zonder schil)
Koelkast: 2 dagen  

Gekookt
Koelkast: 2 dagen

Bereidingstijden

Koken: ca. 10 minuten
Roerbakken: 3 - 4 minuten
Magnetron: 4 - 5 minuten
Smoren: ca. 15 minuten
Stomen: 15 - 20 minuten

Kromme komkommer schoonmaken

Voor gebruik was je de komkommer en snijd je een stukje van de uiteinden.