Kirkagaç meloen bereiden & bewaren
Bewaren
Bewaar rijpe meloenen een paar dagen in de koelkast. Niet rijpe meloenen rijpen alleen maar na op de fruitschaal.
Bewaar stukken en partjes meloen in de koelkast, maar verpak ze dan in aluminiumfolie of plastic folie. Ze zijn dan maximaal 3 dagen houdbaar.
Houd er rekening mee dat meloenen een sterke, zoete geur afgeven. Melkproducten kunnen dit makkelijk opnemen.
In de diepvries is meloen bij minimaal -18°C tot 12 maanden houdbaar.
Hoe weet ik of de meloen niet meer goed is? De meloen verkleurd of is beschimmeld. Bederf herken je snel door goed te kijken, ruiken of proeven.
Bereiden
Snijd de meloen in parten en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees van schil in stukken of repen.
Bewaartijden
Hele meloen
Koelkast (rijp): 2-3 dagen
Fruitschaal (onrijp): 7 dagen
Stukken meloen
Koelkast: 3 dagen
Diepvries: tot 12 maanden
Bereidingstijden
Geen, je eet de meloen doorgaans rauw.
Kirkagaç meloen schoonmaken
Was de meloen voor gebruik.