Kersen bereiden & bewaren
Bewaren
Op een koele plek (12-15°C) blijven kersen 3-4 dagen goed, in de koelkast tot 2 dagen.
Zorg dat de kersen niet vochtig worden. Je kunt ze eventueel op een keukenpapiertje leggen om vocht op te nemen.
In de diepvries kun je kersen in een goed gesloten plastic zakje of bakje tot 12 maanden bij minimaal -18°C bewaren.
Hoe weet ik of de kersen niet goed meer zijn? De kersen zijn dan beschimmeld of slap. Bederf herken je door goed te kijken, ruiken of proeven.
Bereiden
Voor het maken van compote, jams of voor gebruik in gebak moet je de kersen ontpitten met behulp van een scherp mesje of een speciale kersenontpitter.
Pas op je kleren, maar ook op je keukenkastjes! Kersensap geeft moeilijk te verwijderen vlekken.
Bewaartijden
Koele plek: 3-4 dagen
Koelkast: 2 dagen
Diepvries: 12 maanden
Kersen schoonmaken
Was de kersen voor gebruik. Verwijder daarna de steeltjes.