Indische limoen bereiden & bewaren
Bewaren
De smaak komt het beste tot z’n recht als je limoenen bij kamertemperatuur bewaart. Maar in de koelkast zijn limoenen zo’n 2 weken houdbaar.
Je kunt er daarom voor kiezen om de vrucht in de koelkast te bewaren en voor gebruik eerst op kamertemperatuur te laten komen.
Heb je een halve limoen over? Bewaar deze ook in de koelkast. Dek het snijvlak af met huishoudfolie of leg de limoen met snijvlak op een schoteltje.
Hoe weet ik of een limoen niet goed meer is? De limoen gaat dan schimmelen of is helemaal uitgedroogd. Dit bederf herken je snel door goed te kijken, ruiken of zelfs proeven.
Bereiden
Van de limoen kan het vruchtvlees, het sap en de schil gebruikt worden.
Wil je de schil gebruiken? Boen de limoenschil voor gebruik dan goed schoon onder stromend water. Rasp alleen het groene schilletje van de limoen. Rasp het witte deel eronder niet mee, dat is bitter.
Wil je het sap gebruiken? Halveer de limoen en pers de vrucht uit.
Bewaartijden
Koelkast: 2 weken
Indische limoen schoonmaken
Zie bereiden.