Gele kiwi bereiden & bewaren
Bewaren
De gele kiwi is, in tegenstelling tot de groene kiwi, praktisch eetrijp.
Wil je een rijpere gele kiwi en daardoor een nog zoetere smaak? Doe de gele kiwi’s dan samen met peren, appels, sinaasappels of bananen in een papieren zak.
Eetrijpe gele kiwi’s kun je 2 dagen op de fruitschaal bewaren. Gele kiwi’s blijven in de koelkast zeker nog 1 week goed.
Hoe weet ik of een gele kiwi niet goed meer is? De gele kiwi gaat dan schimmelen, heeft smaak verloren of is uitgedroogd. Je kunt dit bederf herkennen door te kijken, ruiken of zelfs proeven.
Bereiden
Je kunt een gele kiwi halveren en uitlepelen of schillen en in plakjes snijden. Gele kiwi’s kunnen met schil en al worden gegeten.
Let op met de combinatie van gele kiwi en melkproducten of gelatine in een gerecht. Verse gele kiwi bevat namelijk een stof (enzym) die eiwitten afbreekt. Melkproducten worden dan waterig en krijgen een bittere bijsmaak, en gelatine verliest de bindkracht. Kiwi uit blik of geblancheerde (even aan de kook gebrachte) kiwi heeft dit effect niet. Hetzelfde geldt voor ananas, mango en papaja!
Bewaartijden
Fruitschaal: 2 dagen
Koelkast: 1 week
Kiwi schoonmaken
Gele kiwi’s kunnen met schil en al worden gegeten.