Frisée bereiden & bewaren
Bewaren
Frisée is een kwetsbare groente, die je het beste zo snel mogelijk na aankoop kunt eten.
Verpakt in een plastic zak met gaatjes kan frisée ongeveer 2 dagen in de koelkast worden bewaard.
In een goed gesloten plastic zakje of bakje kun je frisée, na minimaal 2 minuten blancheren, ook in de diepvries bewaren. Frisée kun je in de diepvries bij minimaal -18°C tot 12 maanden bewaren.
Bewaartijden
Koelkast: 2 dagen
Diepvries: 12 maanden
Bereidingstijden
Koken: ca. 5 minuten
Roerbakken: 2-3 minuten
Smoren: ca. 5 minuten
Frisée schoonmaken
Haal de bladeren van de krop. Verwijder eventueel taaie, buitenste bladeren. Was de bladeren door ze onder te dompelen in ruim water, laat ze drogen en scheur ze vervolgen in stukken. Als je frisée snijdt gaat het krullerige effect verloren.
Als er veel zand in zit, is het slim om de andijvie daarna nogmaals te wassen.