Druiven bereiden & bewaren

Bewaren
Je kunt druiven 3 tot 4 dagen op een koele plek bewaren.

In de koelkast blijven ze ongeveer een week goed. Leg ze daar bij voorkeur onafgedekt op een bord. Of bewaar ze in een papieren zak.

In de diepvries kun je de druiven in een goed gesloten plastic zakje of bakje 8-10 maanden bewaren, bij minimaal -18°C.

Hoe weet ik of de druiven niet goed meer zijn? De druiven zijn beschimmeld, verkleurd of slap. Dit bederf herken je snel door te kijken of ruiken.

Bereiden
Voor gebruik in salades kun je ze eerst met een mesje halveren om daarna de pitten eruit te wippen. Of je koopt druiven zonder pit.Voor gebruik in salades kun je ze eerst met een mesje halveren om daarna de pitten eruit te wippen. Of je koopt druiven zonder pit.

Bewaartijden

Fruitschaal: 3-4 dagen
Koelkast: 7 dagen
Diepvries: 8-10 maanden

Druiven schoonmaken

Was de tros voor gebruik goed in lauw water. Laat de druiven daarna uitlekken in een vergiet en leg ze op een schaal.