Chinese kool bereiden & bewaren

Bewaren
Chinese kool bewaar je tot een week in de koelkast. Bewaar deze groente in een open plastic zak in de groentelade. De Chinese kool kun je eventueel buiten de koelkast bewaren, maar is dan korter houdbaar.

Een grote krop hoef je dus niet in één keer op te maken. Halveer de krop in de lengte en bewaar de rest in de koelkast. Dek de snijvlakken af met huishoudfolie.

Een restje gesneden kool over? Bewaar het restje in een plastic bakje met deksel erop. Dan blijft het zeker nog 1-2 dagen goed.

Gare Chinese kool (minimaal 2 minuten geblancheerd) kun je in een goed gesloten plastic zakje tot 12 maanden bij minimaal -18ºC in de diepvries bewaren.

Bereiden
Was de kool voor gebruik en snijd het daarna in brede of smalle repen.

Kies brede repen voor het koken en smalle voor de salade of om mee te roerbakken. Laat de kool voor gebruik in een salade goed uitlekken.

Bewaartijden

Rauw
Koelkast: 2-4 weken
Fruitschaal: 1-2 weken
Diepvries (na blancheren): 12 maanden

Gekookt (restje/kliekje)
Koelkast: 2 dagen
Diepvries: 3 maanden

Bereidingstijden

Koken: 7 - 9 minuten
Roerbakken: 3 - 5 minuten
Magnetron: 4 - 7 minuten
Smoren: ca. 12 minuten
Stomen: ca. 10 minuten

Chinese kool schoonmaken

Zie bereiden.