Chinese broccoli (Kai Lan) bereiden & bewaren

Bewaren
Bewaar Chinese broccoli in de koelkast. Het blijft zo 2-3 dagen goed, verpakt in een open plastic zak.

Gesneden Chinese broccoli kun je 1 dag in de koelkast bewaren.

Bereiden
Was de Chinese broccoli en schil de stengels met een aardappelschiller. De schil is niet lekker, je kunt de schil niet zo goed fijnkauwen.

Blancheer (kort verhitten) de broccoli kort voordat je hem gaat wokken, zo krijg je het beste resultaat!

Bewaartijden

Chinese broccoli rauw (heel)
Koelkast: 2-3 dagen

Chinese broccoli rauw (gesneden)
Koelkast: 1 dag  

Chinese broccoli gekookt
Koelkast: 2 dagen
Diepvries: 3 maanden

Bereidingstijden

Koken: 5 - 7 minuten (de stelen iets langer dan het blad)
Roerbakken: 5 - 8 minuten
Magnetron: 4 - 7 minuten
Smoren: ca. 10 minuten
Stomen: ca. 10 minuten

Chinese broccoli schoonmaken

Zie bereiden.