Chinese bloeiende kool (Choi Sum) bereiden & bewaren

Bewaren
Bewaar choi sum in de koelkast. Het blijft zo 2-3 dagen goed, verpakt in een open plastic zak. Gesneden choi sum kun je 1 dag in de koelkast bewaren.

Bereiden
Je kunt van choi sum alles eten; de stelen, het blad en de bloempjes. Was de groente en snijd een stukje van de onderkant af. Snijd hem vervolgens in stukjes en blancheer (kort verhitten) de steeltjes eventueel. 

Bewaartijden

Choi sum rauw (heel)
Koelkast: 2-3 dagen

Choi sum rauw (gesneden)
Koelkast: 1 dag   

Choi sum gekookt
Koelkast: 2 dagen
Diepvries: 3 maanden

Bereidingstijden

Koken: 5 - 7 minuten (de stelen iets langer dan het blad)
Roerbakken: 5 - 8 minuten
Magnetron: 4 - 7 minuten
Smoren: ca. 10 minuten
Stomen: ca. 10 minuten

Chinese bloeiende kool schoonmaken

Zie bereiden.