Chilipeper bereiden & bewaren
Bewaren
Chilipeper bewaar je op een koele plek (12-15 °C), maar liever niet in de koelkast. De peper kan dan namelijk niet meer doorrijpen. Bewaar de peper bijvoorbeeld in de kelder of een voorraadkast.
Je kunt de chilipeper ook prima invriezen. De smaak gaat hierdoor niet verloren.
Hoe weet ik of de chilipeper niet goed meer is? De chilipeper verspreidt een zure geur, wordt slap of gaat schimmelen. Dit bederf herken je snel door te kijken of ruiken.
Bereiden
De zaadjes en de zaadlijsten van chilipepers zijn het scherpst en pittigst. Die kun je voor het gebruik verwijderen.
Snijd de chilipeper met een scherp mesje en vermijd het aanraken met de handen. Wrijf niet in je ogen, nadat je peper hebt gesneden!
Bewaartijden
Keukenkast: 7 dagen
Vriezer: 6 maanden
Bereidingstijden
Afhankelijk van de toepassing.
Chilipeper schoonmaken
Zie bereiden.