Cherrytomaten bereiden & bewaren
Bewaren
Bewaar cherrytomaten op een koele plek.
Bewaar cherrytomaten niet in de koelkast, dat verstoort het narijpingsproces. Nog een reden om ze niet in de koelkast te bewaren, dan verliezen ze hun smaak. Ze zijn ongeveer 1 week houdbaar.
Tomaten die ca. 1 minuut geblancheerd zijn, kun je in een goed gesloten plastic bakje tot 12 maanden in de diepvries bewaren, bij minimaal -18ºC. Maar vers zijn ze het lekkerst!
Hoe weet ik of cherrytomaten niet goed meer zijn? De tomaatjes gaan dan schimmelen, verspreiden een zure geur of worden slap. Dit bederf herken je snel door te kijken, ruiken of proeven.
Bereiden
Cherrytomaatjes hebben eigenlijk nauwelijks bereiding nodig. Je eet ze zo uit de hand of snijd ze doormidden. Alleen wassen en even het kroontje verwijderen. Dat pluk je er zo af.
Bewaartijden
Koele plek: 1 week
Diepvries: 12 maanden
Bereidingstijden
Niet van toepassing, je eet ze meestal rauw. Als je ze toch wilt bereiden, kun je deze tijden aanhouden:
Koken: ca. 10 minuten
Roerbakken: 2 - 4 minuten
Magnetron: 4 - 8 minuten
Grillen: 3 - 5 minuten
Smoren: 15 - 20 minuten
Cherrytomaten schoonmaken
Zie bereiden.