Carolina Reaper peper bereiden & bewaren
Bewaren
De Carolina Reaper blijft langer goed als je deze op de juiste manier bewaart. Je bewaart deze peper het beste in de groentelade van de koelkast op een temperatuur van tussen de 8 en 10 graden.
Hoe weet ik of de peper niet goed meer is? De peper verspreidt een zure geur, wordt slap of gaat schimmelen. Dit bederf herken je snel door te kijken of ruiken.
Bereiden
- Verwerk de Carolina Reaper in de sambal
- Geef pit aan je chilisaus
- Ideaal in curries
- Lekker pittig voor een Aziatisch gerecht
Let op: alleen voor de liefhebbers van extreem pittig eten!
Bewaartijden
Koelkast: 7 dagen
Bereidingstijden
Afhankelijk van de toepassing.
Carolina Reaper schoonmaken
De zaadjes en de zaadlijsten zijn het scherpst en pittigst van alle pepers. Die kun je voor het gebruik dus het beste verwijderen.
Snijd de Carolina Reaper met een scherp mesje en vermijd het aanraken met de handen. Dit kun je doen door handschoenen te dragen of daarna je handen te wassen met zeep, zo voorkom je irritaties. Wrijf niet in je ogen, nadat je peper hebt gesneden!