Bosaardbei bereiden & bewaren

Bewaren
Bosaardbeien zijn erg kwetsbaar. Leg ze op een bordje, dat voorkomt kneuzen. Zorg dat de bosaardbeien niet vochtig worden. Leg ze eventueel op een keukenpapiertje. Dek de bosaardbeien niet af en bewaar ze met kroontje, ze zijn dan langer houdbaar.

Invriezen: laat de aardbeien bevriezen, verspreid op een bordje. Verpak ze daarna in een bakje en stop ze weer in de vriezer.

Hoe weet ik of bosaardbeien niet goed meer zijn? De bosaardbei is dan beschimmeld of slap. Bederf herken je snel door te kijken, ruiken of proeven.

Bosaardbeien kun je het beste een uur van tevoren uit de koelkast halen. Op deze manier komt de smaak het beste tot z’n recht.

Bewaartijden

Koelkast: 1-3 dagen
Fruitschaal: 1 dag
Diepvries: 8-12 maanden

Bosaardbei schoonmaken

Was de bosaardbeien voorzichtig in een kommetje onder stromend water. Ze raken namelijk snel doortrokken met water. Houd de bosaardbeien niet direct onder de stromende kraan, daarmee kun je ze kneuzen.

Verwijder na het wassen pas de kroontjes.