Bolcourgette bereiden & bewaren
Bewaren
Bewaar de groente niet in de koelkast, maar op een koele plaats zoals een voorraadkast. De courgette rijpt dan na en krijgt daardoor nog meer smaak. De courgette blijft 1 à 2 weken goed.
Een restje rauwe courgette kun je het beste wel in de koelkast bewaren. Bewaar het restje in vershoudfolie.
Gekookte courgette kun je 2 dagen in de koelkast of 3 maanden in de vriezer bewaren.
Hoe weet ik of een courgette niet goed meer is? De courgette heeft dan rotte plekken of gaat schimmelen. Bederf ontdek je snel door je zintuigen te gebruiken. Dus kijk, ruik of proef en je weet het!
Bereiden
Was courgette voor gebruik en snijd het kroontje er af. Schillen is niet nodig, de witte zachte pitten kun je gewoon eten.
De courgette kun je rauw eten, maar ook gebakken (in koekenpan of wok) of gegrild. Ook kun je een courgette in blokjes snijden en net als een augurk inleggen in azijn met kruiden.
Bewaartijden
Rauw
Koele plek: 1-2 weken
Gekookt
Koelkast: 2 dagen
Diepvries: 3 maanden
Bereidingstijden
Koken: 5 minuten
Roerbakken: 3 minuten
Grillen/barbeque: 5-10 minuten
Oven: 25 minuten
Bolcourgette schoonmaken
Zie bereiden.