Bloemkool bereiden & bewaren
Bewaren
Bloemkool is in de koelkast ongeveer een week houdbaar. Bloemkool bewaar je in de groentelade van je koelkast.
Op een koele plek buiten de koelkast is bloemkool 3-5 dagen houdbaar.
Je kunt bloemkool tot 12 maanden in de diepvries, bij minimaal -18°C, bewaren. Rauwe bloemkool eerst 2-6 minuten blancheren (kort verhitten) kort voor invriezen.
Hoe weet ik of bloemkool niet meer goed is?
Voorgesneden bloemkool wordt slap, gaat zuur ruiken of beschimmelt. Bederf herken je snel met je zintuigen. Dus kijk, proef of ruik goed.
Bereiden
Verwijder voor gebruik de bladeren en snijd de dikke stronk eruit.
Snijd de bloemkool in roosjes en was deze. Tip: Je kunt de roosjes ook in plakjes snijden.
Wil je bloemkool in zijn geheel koken? Snijd de stronk dan kruisgewijs in.
Bewaartijden
Koelkast: 7-10 dagen
Koele plek: 3-5 dagen
Diepvries: 12 maanden
Bereidingstijden
Koken: ca. 10 minuten
Roerbakken: ca. 9 minuten
Magnetron: 4 - 6 minuten
Frituren: 2 - 3 minuten
Smoren: 10 - 12 minuten
Stomen: 12 - 14 minuten
Bloemkool schoonmaken
Zie bereiden.