Alfalfa bereiden & bewaren
Bewaren
In de groentelade van de koelkast is alfalfa 2 tot 3 dagen houdbaar. Je bewaart alfalfa in de verpakking. Gooi de verpakking direct weg als je de kiemgroente eruit haalt.
Bereiden
Alfalfa kun je toevoegen aan een warm gerecht. Voeg hem aan het eind van de bereiding toe en laat het wel even goed opwarmen.
Bewaartijden
Koelkast: 2-3 dagen
Bereidingstijden
Verhit de kiemgroente: even onderdompelen in kokend water (5 seconden) of mee wokken met de maaltijd.
Alfalfa schoonmaken
Het is goed om alfalfa voor gebruik goed te wassen en in ieder geval even snel te dompelen in heet water.
Alfalfa is ook rauw eetbaar. Er bestaat wel een risico dat rauwe alfalfa (net als taugé) besmet is met verschillende bacteriën zoals salmonella of E. coli. Vooral kleine kinderen, ouderen en mensen met verminderende weerstand moeten hierop letten.
Zo verminder je het risico:
- Het is belangrijk om alfalfa voor gebruik goed te wassen onder stromend water.
- Bewaar de kiemgroente in de koelkast (4°C).
- Verhit de kiemgroente: even onderdompelen in kokend water (5 seconden) of mee wokken met de maaltijd.