Akurataki bereiden & bewaren

Bewaren
Gebruik akurataki het liefst zo vers mogelijk. Bewaar akurataki in de koelkast bij een temperatuur tussen de 4° en 7°C. Ze zijn dan 2 tot 3 dagen houdbaar.

Bereiden
Snijd na het schoonmaken een stukje van de onderkant van het steeltje. Snijd daarna in plakjes of in vieren. 

Voor het gebruik even bakken, samen met andere groenten. Ook lekker in combinatie met vleesgerechten.

Bewaartijden

Koelkast: 2-3 dagen

Bereidingstijden

Koken: 5-7 minuten
Roerbakken: 2-4 minuten
Magnetron: 2-3 minuten
Frituren: 2-4 minuten
Grillen: 2-4 minuten
Smoren: ca. 10 minuten
Stomen: ca. 6 minuten

Akurataki schoonmaken

Droog schoonmaken met een keukenpapiertje of champignonborsteltje. Niet wassen, dan zuigen ze zich vol met water waardoor de smaak verdwijnt.