Aalbessen bereiden & bewaren
Bewaren
Bewaar aalbessen het liefst uitgespreid op een bord in de koelkast, dan zijn ze een paar dagen houdbaar. Zorg dat ze niet vochtig worden. Leg de bessen eventueel op een keukenpapiertje om vocht op te nemen.
Je kunt ze ook invriezen: leg de aalbessen naast elkaar op een plat bord en laat ze bevriezen. Verpak ze daarna in een plastic bakje of diepvrieszakje en stop ze weer in de vriezer. In de diepvries (bij - 18°C) kunnen de bessen een paar maanden bewaard worden.
Hoe weet ik of de bessen niet goed meer zijn? De aalbessen zijn dan beschimmeld of slap. Bederf herken je door goed te kijken, ruiken of proeven.
Bereiden
Rode bessen zijn teer, raak ze daarom zo min mogelijk aan. Was ze vlak voor serveren. Verwijder pas na het wassen de steeltjes.
Bewaartijden
Koelkast: 1-3 dagen
Fruitschaal: 2 dagen
Diepvries: 8-12 maanden
Aalbessen schoonmaken
Zie bereiden.