Nationale Groente- en Fruitdag: geniet samen van groenten en fruit

Het is vandaag Nationale Groente- en Fruitdag, dé dag om samen te genieten van al het lekkers dat groenten en fruit te bieden hebben. Het is niet alleen een kans om gezonde eetgewoonten te stimuleren, maar ook om op een speelse manier tijd door te brengen in de keuken en aan tafel. Of je nu kleurrijke smoothies maakt, samen groentefrietjes bakt of een fruitige lunchbox klaarmaakt, de focus ligt op plezier maken én gezond eten. In deze blog delen we recepten die jij samen met je partner, kinderen of vrienden kan uitproberen!

Ananaspanpizza

4 personen

10 - 20 minuten

Deze ananaspanpizza is een geweldig voorbeeld van hoe je met eenvoudige ingrediënten een gezellige maaltijd kunt bereiden waar het hele gezin van smult. Door samen met je kinderen te koken, laat je ze op een speelse manier kennismaken met nieuwe smaken en gezonde voedingsmiddelen. Dit recept is niet alleen makkelijk en snel te maken, maar ook heerlijk fris door de sappige ananas.

Dit gerecht bevat 100 gram fruit per persoon.

Bekijk recept

Groentetaartje van zoete aardappel en prei

12 personen

20 - 30 minuten

Met een knapperige bodem en een vulling van heerlijke, verse groenten is dit taartje zowel gezond als vullend. Ideaal voor een lunch of lichte avondmaaltijd, en bovendien makkelijk om samen te maken. Het mooie aan dit recept is dat je eindeloos kunt variëren met de groenten die je gebruikt, waardoor je steeds weer een verrassend gerecht op tafel zet.

Dit gerecht bevat 63 gram groenten per persoon.

Bekijk recept

Snelle pizza van Turks brood

4 personen

10 - 20 minuten

Deze pizza van Turks brood is een simpel maar verrassend gerecht dat je binnen no-time op tafel zet. Met een knapperige bodem van Turks brood, rijkelijk belegd met verse groenten en je favoriete toppings, creëer je in een handomdraai een gezonde en smakelijke pizza. Het is een ideaal gerecht om samen met de kinderen te maken – leuk om te bereiden en nog lekkerder om op te eten.

Dit gerecht bevat 200 gram groenten per persoon.

Bekijk recept

Appelplakjes met notenboter, banaan, kaneel en hennepzaad

4 personen

0 - 10 minuten

Deze appelplakjes met notenboter, banaan, kaneel en hennepzaad zijn de perfecte manier om samen te genieten van verse en voedzame ingrediënten. Dit recept combineert de zoete smaak van appels en bananen met de romige textuur van notenboter, waardoor het niet alleen heerlijk is, maar ook boordevol voedingsstoffen zit. Perfect voor een snack na werk en school of als een gezonde toevoeging aan de lunch!

Dit gerecht bevat 86 gram fruit per persoon.

Bekijk recept

Eimuffins met champignon, boerenkool en jonge geitenkaas

4 personen

10 - 20 minuten

Deze eimuffins met champignon, boerenkool en jonge geitenkaas zijn een geweldige manier om samen met je kinderen te genieten van groenten en eiwitten in een handzaam formaat. Deze muffins zijn niet alleen eenvoudig te maken, maar ook perfect om in de ochtend mee te nemen of als gezonde snack gedurende de dag. Met de combinatie van zachte champignons, voedzame boerenkool en romige geitenkaas is dit een gerecht dat de hele familie zal aanspreken. Laat je kinderen helpen met het mixen van de ingrediënten en ontdek samen hoe leuk en lekker het kan zijn om gezond te eten!

Dit gerecht bevat 65 gram groenten per persoon.

Bekijk recept