Linzen: voedzaam en veelzijdig

Linzen zijn veelzijdige peulvruchten die in diverse kleuren verkrijgbaar zijn, zoals rood, geel, bruin en groen. Ze staan bekend om hun rijke voedingswaarde en worden wereldwijd gebruikt in verschillende keukens, van de Indiase dahl tot Marokkaanse stoofschotels. Linzen zijn niet alleen voedzaam en een uitstekende vleesvervanger, maar ze zijn ook makkelijk te bewaren. Ontdek hoe je linzen in jouw gerechten kunt gebruiken en geniet van hun unieke smaken en texturen.

Dahl met zoete aardappel en korianderyoghurt

Hoofdgerecht

30 - 60 minuten

Deze hartige maaltijd combineert de romige textuur van rode linzen en zoete aardappel met de frisse smaak van korianderyoghurt. Met een mix van specerijen zoals garam masala en verse kruiden is dit gerecht een ware smaakexplosie. Perfect voor een gezonde en vullende lunch of diner, en eenvoudig te bereiden in minder dan een uur​.

Dit gerecht bevat 530 gram groenten per persoon.

Bekijk recept

Groentecurry met linzen en geroosterde amandelen

Hoofdgerecht

20 - 30 minuten

Dit gerecht combineert de rijke smaken van verschillende groenten met de hartige bite van linzen en de knapperigheid van geroosterde amandelen. De toevoeging van currypasta en knoflook zorgt voor een heerlijk pittige  smaak, terwijl een scheutje yoghurt de curry lekker  fris maakt. Perfect voor een gezonde en vullende maaltijd die eenvoudig te bereiden is​.

Dit gerecht bevat 250 gram groenten per persoon.

Bekijk recept

Ratatouille met linzen

Hoofdgerecht

20 - 30 minuten

De combinatie van verse groenten zoals courgette, aubergine en vleestomaat, samen met hartige linzen en zachte geitenkaas, maakt dit gerecht zowel gezond als bevredigend. Met de toevoeging van kruiden zoals tijm en Provençaalse kruiden, krijgt de ratatouille een authentieke Franse twist. Dit gerecht is perfect voor een gezellige avondmaaltijd en eenvoudig te bereiden in minder dan een uur​.

Dit gerecht bevat 400 gram groenten per persoon.

Bekijk recept

Heb jij al gehoord van waterlinzen?

Waterlinzen, ook wel bekend als duckweed, zijn een veelbelovende nieuwe eiwitbron voor consumenten. Deze snelgroeiende planten kunnen zichzelf elke twee dagen verdubbelen en zijn rijk aan eiwitten, wat ze een duurzame keuze maakt voor de toekomst. Hoewel ze momenteel nog niet als voedsel zijn goedgekeurd in de EU, werken verschillende initiatieven hard aan hun introductie op de markt. In de nabije toekomst kunnen waterlinzen een innovatieve en milieuvriendelijke toevoeging worden aan ons dieet​.