Geniet van maaltijden met veel groenten
Van 6 t/m 12 maart is het de Nationale Week zonder Vlees. In deze week worden consumenten opgeroepen om vlees te vervangen in maaltijden. Daarmee bespaar je o.a. veel water en maak je over het algemeen een duurzamere keuze. In deze blog helpen we je met een paar gerechten met veel groenten.
Mexicaanse wortelsoep
Soep
10 - 20 minuten
Deze wortelsoep heeft een Mexicaans tintje door de koriander die in het gerecht zit. Het is een lichte soep, die ideaal is als voorgerecht. De soep bevat onder andere ui, wortel, knoflook en lente-ui. Heb je soep over? Neem het dan de volgende dag mee voor de lunch of als tussendoortje. Zo verspil je ook nog eens geen voedsel.
Dit gerecht bevat 75 gram groenten per persoon.
Italiaanse salade met gegrilde zoete ui
Bijgerecht
10 - 20 minuten
Wil je graag je hoofdgerecht uitbreiden met een bijgerecht? Probeer dan deze Italiaanse salade. De salade bevat ui, kastanjechampignons, spinazie en zongedroogde tomaat. Ook bevat dit gerecht een heerlijke dressing van olijfolie, citroensap en honing. De dressing breng je op smaak met peper.
Dit gerecht bevat 265 gram groenten per persoon.
Kikkererwtenburgers met couscous en broccoli
Hoofdgerecht
30 - 60 minuten
Toch zin in een burger? Maak dan eens de kikkererwtenburger. Om de kikkererwtenburger te maken heb je onder andere de volgende ingrediënten nodig: ui, rode peper, knoflook, kikkererwten en koriander. Dit gerecht kan je uitbreiden met broccoli en couscous.
Dit gerecht bevat 300 gram groenten per persoon.
Pompoencouscous
Hoofdgerecht
20 - 30 minuten
Het is ook lekker om een groente couscous te maken, zoals pompoencouscous. De couscous bevat pompoen, ui, pompoenpitten en verschillende specerijen. Een maaltijd waarmee je een grote hoeveelheid groenten binnen krijgt. Dit gerecht kan je uitbreiden met een yoghurtsaus met knoflook en peterselie.
Dit gerecht bevat 400 gram groenten per persoon.