5x de lekkerste salades als hoofdgerecht
Waar salades vroeger met name een bijgerecht waren, worden salades tegenwoordig steeds vaker als hoofdgerecht gegeten. Dat begrijpen wij heel goed, want een goed gevulde salade boordevol met groente is verzadigend en voedzaam. Maar vooral ook heel lekker! Wij delen onze 5 favoriete recepten.
Kipshoarma salade met yoghurtdressing en pitachips
Maak je eigen gezonde versie van shoarma met dit recept. Je maakt je eigen shoarma zelf met kipfilet, shoarmakruiden en olijfolie. Dit voeg je toe aan een zelfgemaakte salade. Serveer met de frisse yoghurtdressing en volkoren pita's. Bekijk het volledige recept voor de kipshoarma salade.
Quinoasalade met sinaasappel pistache en dadels
Fruit geeft een salade een heerlijk zoete smaak. Door de quinoa wordt het een echte maaltijdsalade. Maar je kunt de quinoa ook weglaten en deze salade als bijgerecht serveren. Bekijk het recept voor deze quinoasalade met sinaasappel, pistache en dadels.
Noedelsalade met gebakken garnalen
Meer zin in een Aziatisch gerecht? Ga dan voor deze noedelsalade met gebakken garnalen. Hiervoor meng je koude noedels met verse kruiden, paprika, teriyakimarinade, sesamzaad en de gebakken garnalen.
Salade niçoise
Salade niçoise met tonijn is een echte klassieker. Meng cherrytomaatjes met rode uienringen, rode paprika, aardappelblokjes, tonijn, olijven, ei en haricots verts. Besprenkel met een dressing van olijfolie, citroensap, mosterd en zwarte peper. Eetsmakelijk!
Italiaanse maaltijdsalade met cumelo en spelt
Cumelo is mix tussen komkommer en meloen en heeft een friszoete smaak. De vrucht komt uit de Italiaanse streek Puglia waar deze ook wel Barattiere wordt genoemd. In Nederland is de de vrucht nog redelijk onbekend, maar daar komt verandering in. Tegenwoordig is de cumelo ook in Nederlandse supermarkten te koop. Cumelo kun je uitstekend door een Italiaanse salade verwerken met spelt en Parmezaanse kaas. Voeg ook groene appel, radijsjes en verse basilicum toe. Maak zelf een dressing van olijfolie, azijn, honing, citroenrasp, citroensap en peper. Ook lekker als lunch!