Zuurkool bereiden & bewaren
Heb je zuurkool in huis maar weet je niet hoe je dit moet bewaren en/of bereiden? We helpen je verder.
Wil je meer weten over de groente zuurkool? Lees dan alles over zuurkool op Veggipedia.
Bewaren
Je koopt zuurkool meestal voorverpakt in een zak van 500 gram. Je kun de houdbaarheidsdatum terugvinden op de verpakking. Bewaar zuurkool koel en het liefst in het donker.
Een geopende verpakking zuurkool kun je nog ongeveer 5 dagen in de koelkast bewaren.
Restjes gekookte zuurkool kun je in een afgesloten bewaarbakje 2 dagen in de koelkast of 3 maanden in de vriezer bewaren.
Bewaartijden
Rauwe zuurkool
Geopende verpakking, koelkast: 5 dagen
Gesloten verpakking, koelkast: zie houdbaarheidsdatum
Gekookte zuurkool
Koelkast: 2 dagen
Diepvries: 3 maanden
Zuurkool schoonmaken
Je hoeft niks schoon te maken aan zuurkool. Zuurkool is meteen klaar voor gebruik.
Zuurkool bereiden
Snijd de zuurkool wat fijner als je die te grof vindt. Eventueel kun je de zuurkool met een vork losser maken.
Je kunt zuurkool koken. Of stoven met een beetje water en een klontje zachte margarine.
Bereidingstijden
Koken: ca. 25 minuten
Magnetron: 10 - 15 minuten
Smoren: 8 - 10 minuten