Witte kool bereiden & bewaren

Bewaren
Witte kool kun je een aantal weken in de koelkast bewaren. Op de fruitschaal kan eventueel ook, witte kool is dan wel korter houdbaar.

Panklare (voorgesneden) witte kool bewaar je afgedekt met vershoudfolie een paar dagen in de koelkast.

Verse witte kool kun je na blancheren (2-4 minuten) tot 12 maanden in de diepvries bewaren.

Gare witte kool kun je 2 dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries bewaren in een afgesloten bewaarbakje.

Hoe weet je of verse witte kool niet goed meer is? De kool is dan beschimmeld of gaat verkleuren. Dit bederf herken je door te ruiken of goed te kijken.

Bereiden
De gemiddelde kooktijd is 12 minuten.

Bewaartijden

Rauwe witte kool
Koelkast: 2-4 weken
Fruitschaal: 1-2 weken
Diepvries: 12 maanden

Gekookte witte kool
Koelkast: 2 dagen
Diepvries: 3 maanden

Bereidingstijden

Koken: 10 - 15 minuten
Roerbakken: 7 - 10 minuten
Magnetron: 7 - 12 minuten
Smoren: ca. 15 minuten
Stomen: 15 - 20 minuten

Witte kool schoonmaken

Zijn de buitenste bladeren beschadigd? Verwijder deze zo nodig.

Snijd de kool in vieren en haal de stronk eruit. Spoel de parten onder de kraan en snijd die vervolgens in repen.