Winterbonenkruid bereiden & bewaren
Bewaren
Bewaar winterbonenkruid in vershoudfolie in de koelkast. De takjes blijven zo zeker een week goed.
Dit kruid kun je ook prima drogen. Vlak voor de plant gaat bloeien is de smaak op z’n best. Als je het kruid zelf wilt drogen is dat ook het beste tijdstip om de blaadjes te plukken. Pluk alleen de blaadjes van de toppen en de malse stengels.
Drogen doe je zo:
- Verspreid de blaadjes over een schone (droge) theedoek.
- Keer ze af en toe om.
- Kun je de blaadjes verkruimelen? Dan zijn ze gedroogd. Dit kan ca. 2 weken duren.
- Bewaar de winterbonenkruid in een afsluitbaar potje of bakje. Koel, droog en donker bewaren.
Bereiden
Gebruik takjes in z'n geheel bij het meekoken. Verwijder de takjes voor je het gerecht serveert.
Je kunt ook de blaadjes van de takjes plukken en de blaadjes zo gebruiken, in z'n geheel of fijngesneden.
Bewaartijden
Koelkast: 1 week
Winterbonenkruid schoonmaken
Was het kruid. Je kunt de takjes in z’n geheel gebruiken, maar ook de blaadjes plukken (heel of fijngesneden).