Rochet meloen bereiden & bewaren
Bewaren
Bewaar meloenen niet in de koelkast. De kou verstoort namelijk het narijpingsproces.
Bewaar stukken en partjes meloen wel in de koelkast, maar verpak ze dan in aluminiumfolie of plastic folie. Ze zijn dan maximaal 3 dagen houdbaar.
Houd er rekening mee dat meloenen een sterke, zoete geur afgeven. Melkproducten kunnen dit makkelijk opnemen.
In de diepvries is meloen bij minimaal -18°C tot 12 maanden houdbaar.
Hoe weet ik of de meloen niet meer goed is? De meloen verkleurd of is beschimmeld. Bederf herken je snel door goed te kijken, ruiken of proeven.
Bereiden
Was de meloen voor gebruik. Halveer de meloen en snijd er schijven van.
Verwijder de pitten en de schil. Snijd de schijven eventueel in stukken. Ook kun je met een speciale meloenlepel bolletjes uitsteken.
Bewaartijden
Hele meloen
Fruitschaal: 1-7 dagen
Stukken meloen
Koelkast: 3 dagen
Diepvries: tot 12 maanden
Bereidingstijden
Geen, je eet de meloen doorgaans rauw.
Rochet meloen schoonmaken
Zie bereiden.