Rawit peper bereiden & bewaren
Bewaren
De Rawit pepers blijven langer goed als je ze op de juiste manier bewaart. Je kunt de Rawit pepers het beste in de groentelade van de koelkast bewaren op een temperatuur tussen de 8°C en 10°C.
Je kunt de peper ook prima invriezen. De smaak gaat hierdoor niet verloren.
Hoe weet ik of de peper niet goed meer is? De peper verspreidt een zure geur, wordt slap of gaat schimmelen. Dit bederf herken je snel door te kijken of ruiken.
Bereiden
De pepers zijn zeer populair en worden in de Aziatische keukens vaak gebruikt bij het maken van sambal en salsa’s. Rawit pepers kunnen ook geheel verwerkt worden in curries en wok gerechten of in kruidenmixen/boemboes.
De zaadjes en de zaadlijsten van pepers zijn het scherpst en pittigst. Die kun je voor het gebruik verwijderen.
Snijd de peper met een scherp mesje en vermijd het aanraken met de handen. Wrijf niet in je ogen, nadat je peper hebt gesneden!
Bewaartijden
Vers
Koelkast: 7 dagen
Vriezer: 6 maanden
Bereidingstijden
Afhankelijk van toepassing.
Pepers schoonmaken
Zie bereiden.