Radijs bereiden & bewaren
Bewaren
In de winkel vind je radijs met en zonder groen. Zonder loof zijn radijsjes ongeveer 6 dagen in de koelkast houdbaar, met loof iets korter.
Het beste doe je radijs in een plastic zakje met gaatjes.
Dat radijs kort houdbaar is, komt door het hoge vochtgehalte. Ze worden hierdoor snel glazig of zwart van binnen.
Radijs is niet geschikt om in te vriezen.
Bereiden
Was radijs voor gebruik. Snijd vervolgens een klein stukje van de boven- en onderkant.
Gebruik je radijs als garnering? Dan kun je de rode bolletjes in bloemvorm uitsnijden. En als garnering kun je ze daarna natuurlijk lekker opeten.
Bewaartijden
Koelkast: 6 dagen
Fruitschaal: 3 dagen
Bereidingstijden
Koken: 6 - 8 minuten
Roerbakken: 4 - 6 minuten
Magnetron: 4 - 6 minuten
Smoren: ca. 10 minuten
Stomen: ca. 11 minuten
Radijs schoonmaken
Zie bereiden.