Pimientos de Padrón (peper) bereiden & bewaren
Bewaren
Pepers blijven langer goed als je ze op de juiste manier bewaart. Je kunt de peper het beste in de groentelade van de koelkast bewaren op een temperatuur tussen de 8°C en 10°C.
Je kunt de peper ook prima invriezen. De smaak gaat hierdoor niet verloren.
Hoe weet ik of de peper niet goed meer is? De peper verspreidt een zure geur, wordt slap of gaat schimmelen. Dit bederf herken je snel door te kijken of ruiken.
Bereiden
De zaadjes en de zaadlijsten van pepers zijn het scherpst en pittigst. Die kun je voor het gebruik verwijderen.
Snijd de peper met een scherp mesje en vermijd het aanraken met de handen. Wrijf niet in je ogen, nadat je peper hebt gesneden!
Bewaartijden
Vers
Koelkast: 7 dagen
Vriezer: 6 maanden
Bereidingstijden
Afhankelijk van toepassing.
Pepers schoonmaken
Zie bereiden.