Oesterzwam bereiden & bewaren

Bewaren
Oesterzwammen worden verpakt in doosjes of op schalen. Bewaar de oesterzwam in de originele verpakking in de koelkast. Ze zijn dan tot 2-3 dagen houdbaar.

Laat ze in de verpakking om uitdroging te voorkomen. Bewaar paddenstoelen niet bij sterk ruikende groenten, zoals prei en ui, ze nemen namelijk makkelijk geurtjes over. 

Bereiden
Snijd een stukje van de onderkant van het steeltje. Snijd daarna in reepjes of plakjes. 

De oesterzwam heeft zacht vruchtvlees en mag maar een paar minuten worden verhit, anders verliest hij zijn stevigheid.

Oesterzwammen bevatten minder water dan champignons en slinken daarom niet bij de bereiding.

Bewaartijden

Koelkast: 2-3 dagen

Bereidingstijden

Koken: 5-7 minuten
Roerbakken: 2-4 minuten
Magnetron: 2-3 minuten
Frituren: 2-4 minuten
Grillen: 2-4 minuten
Smoren: ca. 10 minuten
Stomen: ca. 6 minuten

Oesterzwam schoonmaken

Maak de oesterzwammen schoon door ze voorzichtig schoon te wrijven met een stukje vochtig keukenpapier of een champignonborsteltje.