Knoflook bereiden & bewaren
Bewaren
Bewaar (gedroogde) knoflook op een koele plek (12-15°C). In een voorraadkast, keukenkast of kelder.
In de diepvries is knoflook tot 3 maanden houdbaar bij minimaal -18°C. Bewaar de knoflook in een goed gesloten plastic zakje of bakje.
Bereiden
Knoflook pellen. Daarna snipperen (fijnsnijden), pletten of uitpersen met een knoflookpers.
Verwijder het groengele hart bij oudere knoflook.
Filmpje: In dit filmpje legt tv-kok Mathijs Vrieze uit hoe je knoflook schoonmaakt.
Gebruik ongeveer 1-4 teentjes knoflook per recept voor 4 personen.
Bewaartijden
Voorraadkast: 2 maanden
Diepvries: 3 maanden
Bereidingstijden
Fruiten: 2 - 3 minuten
Poffen: 45 minuten
Knoflook schoonmaken
Zie bereiden.